Opći uvjeti poslovanja

PPD Croatia d.o.o.
Badalićeva 26f, 10000 Zagreb
OIB: 42729559546
MBS: 040247533 (pri Trgovačkom sudu u Zagrebu)
IBAN: HR7923600001502869515

Telefon: +385 1 618 4800
E-mail: info@drinks.hr

1. Opće odredbe

Trgovačko društvo PPD Croatia d.o.o. (dalje u tekstu „PPD Croatia“ ili „prodavatelj“) pruža zainteresiranim stranama mogućnost kupnje proizvoda iz svojeg asortimana putem webtrgovine, odnosno putem internetske stranice Drinks.hr.

Ovi Opći uvjeti sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o obveznim odnosima, Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Zakonom o elektroničkoj trgovini te uređuju ukupan postupak prodaje proizvoda korisniku od strane prodavatelja. Korištenjem usluge Drinks.hr, odnosno potvrdom narudžbe, korisnik/kupac potvrđuje kako je u cijelosti upoznat i suglasan s ovim Općim uvjetima, kao i s uvjetima kupnje konkretnog proizvoda.

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između kupca i prodavatelja zaključen je trenutkom narudžbe proizvoda, kada prodavatelj primi elektroničku poruku koja sadrži izjavu kupca da prihvaća ponudu, odnosno u trenutku kada prodavatelj zaprimi narudžbu proizvoda od strane kupca.

Online kupovinu proizvoda moguće je izvršiti samo na području Republike Hrvatske što podrazumijeva dostavu kupljenih proizvoda isključivo na istom području.

Korištenje web-trgovine namijenjeno je punoljetnim osobama i poslovno sposobnim fizičkim i pravnim osobama. Za postupanje suprotno ovoj odredbi prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Korisnik može kupnju izvršiti kao registrirani kupac ili kao kupac-gost.

Opći uvjeti koji se primjenjuju na konkretnu transakciju između prodavatelja i korisnika oni su koji su u trenutku potvrđivanja transakcije javno objavljeni na internetskoj stranici putem koje se transakcija obavlja. Korisnici se upućuju da prije svake kupnje provjere važeće Opće uvjete.

PPD Croatia ovlaštena je u svako doba, bez obaveze prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz Drinks.hr web-trgovinu, te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internetskim stranicama.

PPD Croatia uložit će razuman napor kako bi se na njenim internetskim stranicama objavljivali točni i aktualni podaci, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih, kao što i ne daje pravo prigovora u tom smislu. PPD Croatia ne odgovara za štetu ili povredu (uključujući, ali ne isključivo, posebnu ili posljedičnu štetu) koja može biti rezultat korištenja ili nemogućnosti korištenja bilo kojeg dijela internetske lokacije ili nečega što je na njoj objavljeno ili dodano od strane drugih korisnika. PPD Croatia i dobavljači ne preuzimaju nikakvu zakonsku odgovornost za točnost, potpunost ili korisnost podataka, uređaja, proizvoda ili postupaka ovdje prikazanih te ne jamče da uporaba informacija, uređaja, proizvoda ili postupaka neće uznemiravati privatna prava.

2. Cijene

Cijene proizvoda u web-trgovini maloprodajne su cijene, izražene u hrvatskim kunama s pripadajućim porezom na dodanu vrijednost (PDV-om). Istaknute cijene proizvoda ne sadrže cijenu troškova prijevoza, dostave ili poštanskih usluga koje se naplaćuju dodatno.

PPD Croatia ovlaštena je mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlaštena bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za web-trgovinu.

Sukladno važećim odredbama Zakona o zaštiti potrošača PPD Croatia može po svojoj odluci određene proizvode ponuditi po cijenama nižim od cijena u redovitoj prodaji, odnosno uz poseban popust koji je dostupan pod istim uvjetima svim korisnicima ili samo specificiranoj skupini korisnika, kao što su npr. osobe koje su se pretplatile na newsletter web-trgovine. Uvjeti posebnih oblika prodaje poput trajanja takve prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl. bit će detaljno opisani na stranici proizvoda.    

Proces upisivanja cijene na internetsku stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka pogreške, s obzirom na to da se ne radi o automatskom unosu. Takve su situacije izvanredne i za njih se prodavatelj unaprijed ispričava svojim kupcima, jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

3. Načini plaćanja

PPD Croatia na stranici Drinks.hr nudi sljedeće mogućnosti/načine plaćanja:

 1. Plaćanje kreditnom ili debitnom karticom
  • Naručeni proizvodi mogu se platiti online jednom od ovih kreditnih kartica: MasterCard, Visa, Maestro. Online plaćanje vrši se putem sustava CorvusPay.
  • Obročno plaćanje kreditnim karticama nije omogućeno. Cijeli iznos narudžbe plaća se jednokratno.
 2. Plaćanje putem sustava KEKS Pay
 3. Plaćanje pouzećem
  • Plaćanje cjelokupnog iznosa cijene proizvoda i troškova dostave isključivo u gotovini dostavljaču prilikom same isporuke i preuzimanja proizvoda.
 4. Plaćanje općom uplatnicom ili Internet bankarstvom
  • Plaćanje općom uplatnicom u svim poslovnicama banaka, poslovnicama FINA-e ili uredima Hrvatske pošte.
  • Plaćanje internetskim bankarstvom bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja.
  • Korisnik/kupac ima mogućnost uplate iznosa narudžbe unutar 48 sati (2 radna dana) od potvrde predrezervacije narudžbe. Ukoliko uplata narudžbe nije izvršena unutar navedenog roka, narudžba se stornira.

Za sve vrste plaćanja račun se ispostavlja isključivo u elektroničkom obliku na e-mail kupca.

Ova internetska stranica poduzima apsolutno sve dostupne mjere kako bi zaštitila podatke o korisniku. Unošenje povjerljivih podataka putem ove internetske stranice zaštićeno je online i offline. Ako se u našem formularu za registraciju od korisnika zahtijevaju povjerljivi podaci (poput osobnih podataka), ti su podaci šifrirani i zaštićeni sigurnosnim protokolom (SSL). Osim korištenja SSL šifriranja kako bismo zaštitili podatke o korisnicima na internetu, činimo sve što je u našoj mogućnosti kako bismo iste podatke zaštitili i offline. Pristup svim podacima o našim korisnicima, ne samo gore spomenutim povjerljivim podacima, ograničen je. Pristup povjerljivim podacima imaju samo zaposlenici kojima su isti potrebni kako bi obavili određenu uslugu.


Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web-trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg internetskog preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost online plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brendova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet s pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u CorvusPay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za online plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to, održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti, trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Izjava o konverziji valute

Sva će plaćanja biti izražena u hrvatskoj valuti. Iznos za koji će biti terećena Vaša kreditna kartica  određuje se kroz konverziju cijene iz eura u hrvatsku kunu prema trenutnom tečaju Hrvatske narodne banke. Prilikom terećenja Vaše kreditne kartice isti se iznos pretvara u Vašu lokalnu valutu prema tečaju Udruge kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike u odnosu na izvornu cijenu iskazanu na našoj internetskoj stranici.

4. Dostava i preuzimanje robe

PPD Croatia za dostavu naručenih proizvoda koristi usluge logističkog pružatelja Gebrüder Weiss d.o.o., odnosno nadalje mrežu ugovornih transportnih partnera istih, isključivo na području Republike Hrvatske.

Za svaku narudžbu iznad 350 kuna dostava na području Republike Hrvatske je besplatna.

Za narudžbe manje od 350 kuna prodavatelj naplaćuje iznos od 30 kuna po pošiljci (PDV uključen) te ga obračunava automatski prilikom kupnje proizvoda, odnosno izdavanja računa na kojem su navedena cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave.

Za narudžbe izvršene do 14:00 sati u radnim danima (od ponedjeljka do petka, osim praznika), prodavatelj će isti dan staviti u proceduru nalog za isporuku. Za narudžbe izvršene nakon tog vremena, nalog će biti stavljen u proceduru za isporuku sljedećeg radnog dana. Po zadavanju naloga za isporuku prijevozniku Gebrüder Weiss d.o.o. od strane prodavatelja, dostave će se izvršavati prema općim uvjetima prijevoznika, isključivo radnim danima (ne uključujući vikende i praznike) u roku od 48 do 72 sata od zaprimljenog naloga računajući radne dane, u slučaju kopnenih isporuka. Iznimka su dostave na lokacije otoka gdje vremena istih mogu biti duža, s obzirom na to da se ne vrši svakodnevna dostava, te se izvršavaju prema općim uvjetima prijevoznika po rasporedu vožnje definiranom po sustavu prije ljetne sezone 1. 10. – 30. 4. / u ljetnoj sezoni 1. 5. – 30. 9. (popis otoka i rasporeda možete pronaći ovdje). Posebnu pažnju na ove termine dostave treba obratiti ukoliko naručujete proizvod za dostavu drugi radni dan, s obzirom na to da paket može biti dostavljen samo po rasporedu koji pružatelj logističkih usluga Gebrüder Weiss d.o.o ima definiran unaprijed.

PPD Croatia nije odgovorna za eventualno kašnjenje isporuke paketa putem dostavne službe.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Primatelj je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja, manjkove i reklamirati, ukoliko se ukaže potreba, unutar 48 h prema PPD Croatia d.o.o. na e-mail adresu info@drinks.hr te također i ispuniti obrazac za povrat sa svim pripadajućim podacima, sukladno špranci povrata iz priloga.

Primatelj je također obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu/dostavnicu, koju će zatim preuzeti dostavljač kao potvrdu o preuzimanju robe od strane kupca.

Dostava

Dostava se paketa vrši do adrese primatelja, odnosno kolnog prilaza, svakim radnim danom u vremenu 8:00 – 16:00 h i nažalost ne možemo utjecati na točan termin dostave kao ni na zamolbe da se paketi dostavljaju nakon 16:00 h. Sve isporuke pokrivene su mobilnim dostavnim uređajima. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na dan isporuke, ista će se probati isporučiti prvi sljedeći radni dan.

Proces obavijesti o prispjeću pošiljke prema primatelju:

 • SMS 1 šalje se prema krajnjem primatelju u trenutku kada Gebrüder Weiss d.o.o zaprimi podatke o pošiljci putem informatičkog sučelja. SMS sadrži podatak o nazivu pošiljatelja i broj narudžbe. Cilj je SMS-a najaviti isporuku krajnjem primatelju. SMS sadrži telefonski broj i e-mail adresu na koju se krajnji primatelj može javiti u slučaju dodatnih pitanja. SMS također sadrži i link na Gebrüder Weiss internetsku stranicu gdje je u formi informativnog letka vizualno opisan kompletan proces dostave.
 • SMS 2 šalje se na krajnjeg primatelja u trenutku kada Gebrüder Weiss d.o.o  zaprimi pošiljku na Gebrüder Weiss skladište. SMS sadrži podatak o nazivu pošiljatelja, broj narudžbe te iznos pouzeća u slučaju da krajnji primatelj plaća navedenim načinom. Cilj je SMS-a dati mogućnost praćenja pošiljke putem „Track & Trace“ linka. Nakon zaprimljene poruke, krajnji primatelj još uvijek ima mogućnost odgoditi isporuku odgovorom na SMS poruku ili telefonskim pozivom.
 • SMS 3 šalje se na krajnjeg primatelja u trenutku kada Gebrüder Weiss d.o.o utovari pošiljku na dostavno vozilo. SMS sadrži podatak o nazivu pošiljatelja, broj narudžbe te iznos pouzeća u slučaju da krajnji primatelj plaća navedenim načinom. Cilj je SMS-a informirati krajnjeg primatelja o očekivanom vremenu isporuke unutar 2 h vremenskog razdoblja u kojem će se izvršiti sama dostava.
 • Telefonski kontakt prema krajnjem primatelju od strane vozača upućuje se 30 minuta prije dolaska na adresu primatelja.

5. Povrat i reklamacije

Kupac prava na povrat robe i reklamacije ostvaruje u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014).

Prilikom preuzimanja dostavljenog proizvoda, kupac je dužan pregledati isporučeni paket te u slučaju vidljivog oštećenja ima pravo odbiti preuzimanje istog te tražiti isporuku neoštećenog proizvoda.

Potpisom dostavnice i primitkom računa kupac potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled.

Kupac ima pravo uložiti prigovor na vidljive nedostatke dostavljene robe, poglavito na količinu isporučene robe, dok za nedostatke, koji se nisu mogli otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja proizvoda, kupac je dužan o takvom nedostatku obavijestiti prodavatelja bez odgađanja na e-mail info@drinks.hr ili putem preporučene poštanske pošiljke na adresu PPD Croatia d.o.o., Badalićeva 26f, 10 000 Zagreb.

PPD Croatia će na zaprimljene prigovore odgovoriti u zakonskom roku od 15 dana od primitka pisanog prigovora.

U slučajevima kada je kupcu isporučen proizvod različit od onog kojeg je kupio, isti ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, a ukoliko to nije moguće, kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda, cijene dostave i naknadu troškova povrata proizvoda te je dužan vratiti krivo dostavljen proizvod.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

 • isporuka robe koja nije naručena
 • isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
 • isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

U slučaju povrata jednog od proizvoda koji je kupac kupio, a proizvod je bio dio posebnog oblika prodaje (npr. 1 + 1 gratis), kupac ne dobiva natrag punu cijenu proizvoda, već cijenu umanjenu za iznos popusta, odnosno iznos cijene bez primijenjenih posebnih oblika prodaje.

Ukoliko kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, prodavatelj zadržava pravo zahtijevati nadoknadu nastalih troškova.

Povratna logistika

Proces organizacije povrata uključuje fizičku pripremu paketa za preuzimanje od strane dostavne službe, ispunjen obrazac za povrat proizvoda (link) i fotokopiju računa. Na obrascu je potrebno pored svih traženih podataka upisati i IBAN tekućeg računa na koji ćemo, u roku od 10 radnih dana od primitka vraćenih proizvoda, doznačiti povrat novca.

Pri povratu proizvodi moraju biti propisno zapakirani, neupotrebljavani, neoštećeni i u originalnoj ambalaži. Povrat je potrebno realizirati unutar 48 h od preuzimanja narudžbe, ispunjavanjem  obrasca za povrat proizvoda (s opisom nedostataka), pripremom fotokopije računa te nadalje adresiranjem povrata putem e-mail poruke na adresu odjela za podršku kupaca info@drinks.hr, nakon čega će odgovorne osobe web-trgovine Drinks.hr, ovisno o razlogu za povrat robe, generirati u ime kupca zahtjev za povrat robe prema ugovornom dostavnom partneru Gebrüder Weiss, koji će zatim unutar maksimalno 7 dana preuzeti paket na adresi kupca (pogrešno dostavljeni, oštećeni ili proizvodi s isteklim rokom trajanja) te dostaviti povratno na adresu centralnog skladišta Gebrüder Weiss, Položnica 9, 10 431 Sveta Nedelja, odnosno u slučaju otkazivanja narudžbe ili dijela narudžbe od strane primatelja, koja je  već u tranzitu ili dostavljena, podrazumijevati organizaciju i trošak povrata robe od strane primatelja, izborom bilo koje dostavne službe koja će u ime i na račun primatelja dostaviti povrat na adresu centralnog skladišta Gebrüder Weiss, Položnica 9, 10 431 Sveta Nedelja.

U roku 48 h od preuzimanja naručene robe imate pravo na jednostrani raskid narudžbe (link). U tom roku potrebno je javiti odustajanje od iste i to na e-mail adresu info@drinks.hr.

Nakon vaše obavijesti o raskidu narudžbe ili povrat dijela proizvoda s navedene narudžbe, počinje teći 48-satni rok u kojem je potrebno pokrenuti proces povrata robe.

6. Jednostrani raskid ugovora

Korisnik ima pravo na jednostrani raskid ugovora bez navođenja razloga u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je kupcu ili trećoj osobi koju je kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Da bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti  prodavatelja o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na PPD Croatia d.o.o., Badalićeva 26f, 10 000 Zagreb) ili elektroničkom poštom na info@drinks.hr u kojoj navodi svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili e-mail adresu, IBAN na koji želi da mu se izvrši povrat novca, a može koristiti i obrazac za jednostrani raskid Ugovora koji možete pronaći ovdje.

Obrazac za jednostrani raskid Ugovora korisnik/kupac može elektronički ispuniti i poslati, a u tom će mu slučaju PPD Croatia putem e-maila bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

Ako kupac jednostrano raskine Ugovor, odnosno kada PPD Croatia zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, izvršit će mu se povrat sredstava koja su od njega primljena, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od povrata robe.

Povrat novca bit će izvršen na IBAN koji je korisnik naveo u obrascu za jednostrani raskid Ugovora. Povrat novca za robu dostavljenu kupcu PPD Croatia može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad. Povrat troškova dostave moguć je isključivo nakon što je PPD Croatiji vraćena sva roba isporučena na temelju sklopljenog Ugovora.

Kupac je dužan robu poslati na adresu PPD Croatia d.o.o., Badalićeva 26f, 10 000 Zagreb bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je prodavatelju uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe snosi kupac.

Korisnik/kupac nema pravo na raskid Ugovora u slučajevima propisanim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača, odnosno ako je:

 1. Ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena.
 2. Predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje ako je bila otpečaćena nakon dostave.
 3. Predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.
 4. Predmet Ugovora isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja Ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca.

7. Rješavanje sporova

U slučaju spora kupac i prodavatelj nastojat će isti riješiti sporazumno, mirnim putem te se kupcu ukazuje i na pravo korištenje mehanizma izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova pravom pokretanja postupka izvansudskog rješavanja spora podnošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske komore i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Prodavatelj također obavještava kupca o mogućnosti rješavanja potrošačkih pritužbi putem online rješavanja potrošačkih sporova temeljem Uredbe o online rješavanju potrošačkih sporova 2006/2004 i Direktive 2009/22/EC i Direktive o alternativnom rješavanju alternativnih sporova 2013/11/EU putem linka https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HR.

Ukoliko kupac i prodavatelj nisu u mogućnosti spor riješiti sporazumno, mirnim putem, svi sporovi koji mogu nastati temeljem ovih Općih uvjeta rješavat će se pred nadležnim sudom u Zagrebu.

8. Privatnost i sigurnost

Zaštita osobnih podataka (GDPR)

Prikupljanje i korištenje informacija

PPPD Croatia (voditelji obrade) cijeni Vašu privatnost i zato sve Vaše osobne podatke čuvamo u strogoj tajnosti u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća o zaštiti potrošača u vezi obrade osobnih podataka i upotrebe takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka ili GDPR).

PPD Croatia obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka uključujući mogućnost odluke žele li da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici PPD Croatije i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. 

Registracija

Kako bi se napravila rezervacija na ovoj internetskoj stranici, korisnik mora obaviti registraciju popunjavanjem registracijskog upitnika. Tijekom registracije od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese). Ove se informacije koriste kako bi se kupcu olakšao proces sljedeće kupnje (kupac ne mora ponovno unositi svoje podatke). 

Slanje upita

Kako bi se napravio upit na ovoj internetskoj stranici, tijekom slanja upita od korisnika se traže kontakt informacije (poput imena i e-mail adrese). Ove se informacije koriste kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našoj internetskoj stranici.

Log datoteke

IP adrese koristimo kako bismo analizirali trendove, održavali internetsku stranicu, pratili kretanje korisnika i sakupili šire demografske podatke. IP adrese nisu vezane ni uz kakve osobne podatke s pomoću kojih je moguća identifikacija pojedinca. 

Dostupnost informacija

Prikupljeni demografski podaci bit će dostupni našim medijskim partnerima, profesionalcima i oglašivačima. Prikupljeni demografski podaci bit će dostupni našim medijskim partnerima, profesionalcima i oglašivačima. Ovo nije povezano ni s kakvim osobnim podacima s pomoću kojih je moguća identifikacija pojedinca. Kako bismo pružili posebne usluge, možemo se udružiti s trećom strankom. 

Newsletter

Kontakt informacije, poput imena i e-mail adrese, bit će zatražene u slučaju da se korisnik želi prijaviti za primanje posebnog newslettera. Na stranici Drinks.hr  korisnik ima mogućnost prijaviti se na našu mailing listu. Prijavom na mailing listu korisnik daje suglasnost da se njegova e-mail adresa koristi u obradi osobnih podataka. PPD Croatia  upotrebljava osobne podatke isključivo za slanje personaliziranih newslettera. PPD Croatia pregledava prethodne kupovine registriranih korisnika i šalje im personalizirane newslettere. Korisnik može zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze mailing liste. Zahtjev se može predati osobno, poštom ili e-mailom na: info@drinks.hr.

Posebna ponuda

Ukoliko ste se za isto prijavili, možete primati informacije o proizvodima, uslugama i posebnim ponudama te newsletter. Poštujući privatnost svojih korisnika, nudimo mogućnost odbijanja ovog tipa informacija u svakom trenutku. 

Ispravci i ažuriranje osobnih podataka

Ako se korisnikovi osobni podaci (poput poštanskog broja) promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se Ako se korisnikovi osobni podaci (poput poštanskog broja) promijene ili ako korisnik više ne želi našu uslugu, omogućujemo ispravljanje, ažuriranje ili uklanjanje korisnikovih osobnih podataka koje posjedujemo. To se može izvršiti na PPD Croatia  internetskoj stranici ili slanjem e-maila na adresu Drinks.hr.

Obavijesti o promjenama

U slučaju da odlučimo promijeniti naša pravila o poštivanju privatnosti obavijest ćemo objaviti na naslovnici U slučaju da odlučimo promijeniti naša pravila o poštivanju privatnosti, obavijest ćemo objaviti na naslovnici naše internetske stranice kako bi korisnici uvijek bili upoznati s podacima koje prikupljamo i načinom na koji ih koristimo. Ako u bilo kojem trenutku odlučimo iskoristiti osobne podatke na način različit od navedenog u vrijeme kad su isti podaci dobiveni, naše ćemo korisnike obavijestiti putem e-maila. Korisnicima će biti pružena mogućnost da odobre ili odbiju naše korištenje tih podataka na nov način. Podatke ćemo koristiti u skladu s pravilima o poštivanju privatnosti važećima u vrijeme prikupljanja podataka.


PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Voditelj obrade podataka

PPD Croatia s registriranim sjedištem u Badalićevoj 26f, 10 000 Zagreb, voditelj je obrade Vaših osobnih podataka.

Politika privatnosti primjenjuje se na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.
Osobni je podatak svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Koje podatke prikupljamo

Osobni podaci: ime, prezime, adresa, kontakt broj, e-mail adresa.

Svrha prikupljanja podataka

PPD Croatia koristi prikupljene podatke za obradu Vaše narudžbe ili zamjene. PPD Croatia će prikupiti osobne podatke i informacije o povijesti kupca kada kupite proizvod kod nas te će ih koristiti za pružanje usluga koje ste tražili i obavještavanje o pitanjima vezanim uz Vaš proizvod.
Pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

Podrška kupcima i marketing – za odgovore na upite i davanje novosti i ponuda

PPD Croatia prikuplja osobne podatke te ih može koristiti kako bi kupcima pružila podršku, odgovore na upite i prigovore te kako bi procijenila koje novosti i ponude vas najvjerojatnije zanimaju te vas kontaktirala u vezi s tim ponudama u skladu s vašim interesima.

Prijenos trećim stranama

Osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos.

Vaši osobni podaci mogu se prenositi sljedećim subjektima:

 1. Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti s pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke s dokumenta. Ukoliko korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa, tj. dokaz o naručiocu, usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena.
 2. Sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade korisniku. Ukoliko korisnik ne želi da PPD Croatia dijeli sa sponzorima podatke u svrhu dodjele moguće nagrade, savjetujemo korisnika da ne sudjeluje u takvim aktivnostima kako u trgovinama, tako i na internetskim stranicama PPD Croatije.
 3. Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanjem prava PPD Croatije zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.
 4. Podatke na uvid ima programerska tvrtka Krikstudio d.o.o. koja održava i unosi novosti u sustav, tj. na web-trgovinu Drinks.hr.
 5. Podatke imaju na uvid i posrednici u plaćanju: CorvusPay, KeksPay

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja.
U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah u potpunosti obrisani.
Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Web shop

Pristup web-trgovini moguć je sa ili bez registracije.
Prilikom registracije fizičke osobe na Drinks.hr od vas tražimo određene osobne podatke kao što su ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, telefonski broj, ponekad datum rođenja u svrhu pružanja raznih pogodnosti.

Pri kupovini na Drinks.hr bez registracije prikupljamo samo podatke koji su nužni za isporuku kupljene robe, te se navedeni podaci pohranjuju u svrhu ispunjenja ugovora.
Korisnik naše internetske stranice može izabrati želi li primati promotivne poruke ili ne pritiskom na polje potvrde, neovisno o tome je li se registrirao na stranici ili ne.
Davanje osobnih podatka odluka je korisnika koji može, no i ne mora koristiti pogodnosti naše tvrtke. Ukoliko korisnik odluči ne pružiti podatke potrebne za određenu aktivnost, ista neće moći biti provedena.
Podaci koje korisnik daje pri registraciji pohranjuju se na serveru web-trgovine te u poslovnom programu kojem pristup imaju djelatnici tog odjela uz šifre za pristup poslovnom programu.
U svakom trenutku možete deaktivirati vašu registraciju slanjem zahtjeva za brisanje vašeg korisničkog računana e-mail adresu Drinks.hr. Našim korisnicima preporučamo da pri izradi lozinke za korisnički račun kombiniraju velika i mala slova te broj kako bi sama lozinka bila što teža za „probijanje“. PPD Croatia ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja niti obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Vi kao korisnik možete odlučiti ostaviti podatke trajno na stranicama koje služe za naplatu, no ti podaci nisu na našim serverima niti unutar našeg softwarea. Savjetujemo vas da pročitate kako te stranice obrađuju i evidentiraju takvu vrstu vaših podataka kako biste u potpunosti bili upoznati sa svime.Gdje se pohranjuju osobni podaci

Svi podaci pohranjuju se na nekoliko medija:

 • Podaci za promotivne svrhe: na stranicama web-trgovine (koja se nalazi na zakupljenom dijelu tvrtke koja pruža prostor na internetu) i zakupljenom dijelu unutar stranice MailChimp (isključivo e-mail adresa i ime i prezime korisnika).
 • Podaci o korisniku kao kupcu: na stranicama web-trgovine koja se nalazi na zakupljenom dijelu tvrtke koja pruža prostor na internetu te na lokalnim računalima zaposlenika unutar tvrtke PPD Croatia kojima su oni nužni za obradu narudžbe.  

Pristup i izmjena podataka

Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim podacima pohranjenim na internetskoj stranici gdje ih može revidirati, mijenjati i brisati. Sve izmjene izvršene na internetskoj stranici bit će zabilježene i unutar samog poslovnog programa s odmakom od 24 sata.
Korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke PPD Croatia ima pohranjene slanjem upita na e-mail adresu Drinks.hr.
Povratnu informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog e-maila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar e-maila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bismo vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na e-mail adresu Drinks.hr i podaci će biti obrisani bez odgode, osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje Vaših zakonskih prava.
Povratnu informaciju na Vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog e-maila koji je zabilježen u našem poslovnom softwareu s točnim podacima unutar e-maila (ime i prezime, broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bismo Vas zaštitili od mogućnosti izlaganja Vaših osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na prigovor

Ukoliko, unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka, smatrate da imate osnove za prigovor, budite slobodni obratiti nam se na e-mail adresu info@drinks.hr.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni su podaci u elektroničkom obliku zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i PPD Croatije odvija sigurnim protokolom bez mogućnosti uvida u podatke od trećih strana. Zaštitu podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi Vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka, no ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na internet ili s interneta, stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana. PPD Croatia pohranjuje podatke unutar EU-a.

Izjavu o privatnosti PPD Croatia može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na stranicama PPD Croatije. Ovim putem pozivamo korisnike da povremeno pregledaju ovu izjavu na kojoj će biti naznačene nove izmjene ukoliko ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se korisnik ne slaže s ovom izjavom o privatnosti, upućujemo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi web-trgovinu tvrtke PPD Croatia. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici web-trgovine tvrtke PPD Croatia. Nastavak upotrebe naše internetske stranice od strane korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti. 

9. Politika „kolačića“

U ovim smjernicama rabimo pojam “kolačić” koji se odnosi na kolačiće i druge slične tehnologije koje su obuhvaćene EU direktivom o privatnosti i elektroničkim komunikacijama.

Što je kolačić?

Kolačići su male tekstualne datoteke s podacima koje izrađuju posjećene internetske stranice. Oni se pohranjuju na računalo posjetitelja kako bi korisniku pružili pristup raznim funkcijama.

Na našim internetskim stranicama koriste se kolačići sesije i kolačići koji nisu vezani uz sesiju.

Kolačić sesije privremeno se pohranjuje u memoriju računala dok posjetitelj pregledava internetske stranice. Kada korisnik zatvori svoj preglednik ili nakon isteka određenog vremena (što znači da sesija ističe), kolačić se briše. Kolačić koji nije povezan sa sesijom, ostaje na računalu posjetitelja dok se ne izbriše.

Zbog čega rabimo kolačiće?

Kolačiće rabimo kako bismo saznali više o načinu na koji posjetitelji provode interakciju s našim sadržajem i pomažu nam da poboljšamo doživljaj korisnika prilikom posjeta naših internetskih stranica.

Funkcije i sadržaj internetskih stranica

Funkciju dijeljenja posjetitelji koriste kako bi naše internetske stranice i sadržaj preporučili na društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera. Kolačići pohranjuju informacije o načinu na koji posjetitelji koriste funkciju dijeljenja, ali ne na pojedinačnoj razini, kako bi se internetske stranice mogle poboljšati. Ako ne prihvaćate kolačiće, ne pohranjuju se nikakve informacije.

Za neke od funkcija u sklopu naših internetskih stranica rabimo treće strane. Na primjer, kada posjećujete stranicu s umetnutim videozapisima ili poveznicama na YouTubeu. Ovi videozapisi ili poveznice (i svaki drugi sadržaj trećih strana) mogu sadržavati kolačiće treće strane, pa ćete možda željeti pročitati pravila internetskih lokacija tih trećih strana zbog informacija u pogledu njihove uporabe kolačića.

Internetska analitika

Ovu internetsku lokaciju koristi program Google analitika koji upotrebljava kolačiće. Na skupnoj razini kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, kako bismo poboljšali internetske stranice i osigurali dobar doživljaj korisnika. Ako ne prihvaćate kolačiće, ne pohranjuju se nikakve informacije.

Kako odbijam i brišem kolačiće?

Kolačiće nećemo koristiti za prikupljanje podataka koji mogu osobno identificirati posjetitelja. No, možete odbiti ili blokirati kolačiće koje je postavila tvrtka PPD ili internetske lokacije trećih strana promjenom postavki svojeg preglednika; za dodatne pojedinosti pogledajte funkciju “Pomoć” u pregledniku.

Napominjemo da većina preglednika automatski prihvaća kolačiće, pa ako ih ne želite koristiti, možda ćete ih trebati izbrisati ili blokirati.

Informacije o korištenju kolačića u preglednicima mobitela i pojedinosti o načinu odbijanja ili brisanja tih kolačića potražite u priručniku svojeg mobitela.

Čak i ako odbijete uporabu kolačića i dalje ćete moći posjećivati naše internetske stranice, ali neke funkcije možda neće ispravno raditi.

10. Intelektualno vlasništvo

Uvjeti korištenja materijala

Zabranjeno je javno prikazivanje, prenošenje, objavljivanje, mijenjanje, reproduciranje, distribuiranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, izradi kopija, otpremanju te svakoj drugoj vrsti uporabe cjelovitog sadržaja ovih stranica ili jednog njihovog dijela te odabir i usklađivanje njihovog sadržaja bez izričitog pismenog dopuštenja PPD Croatije. Zabranjeno je koristiti ove stranice za trgovinu, prodaju te u ostale trgovačke svrhe osim kupnje od PPD Croatije. Svako objavljivanje reklama ili prikupljanje ponuda za proizvode i usluge nije dozvoljeno bez pismenog odobrenja PPD Croatije. Zabranjuje se prenošenje i objavljivanje uvredljivih, vulgarnih, prijetećih ili nepristojnih ili na drugi način neprihvatljivih ili protuzakonitih sadržaja kao niti onih koji krše neka od prava bilo koje strane ili sadrže viruse ili drugi štetan materijal. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica kršenja nekog prava ili za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizići. Iako nije naš običaj uređivati materijale i poruke koje korisnici objavljuju na ovoj adresi, pridržavamo pravo (ali ne i obvezu) da korisničke poruke u cijelosti ili djelomično izbrišemo.

Autorska prava

Sadržaj ove lokacije zaštićen je autorskim pravom koje pripada PPD Croatiji ili je ustupljeno PPD Croatiji, a u vlasništvu je trećih osoba. PPD Croatia također posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja ove lokacije. Ova lokacija sadrži zaštitne znakove, imena pojedinaca i drugo slično intelektualno vlasništvo u posjedu PPD Croatije ili u vlasništvu trećih osoba, a PPD Croatia je nositelj licence. Ne smijete smatrati da je bilo koji sadržaj na ovoj lokaciji za uporabu bez ograničenja, no može se zatražiti dozvola za umnožavanje.

Galerija slika

Sve fotografije, slike i ostali materijali koji se pojavljuju na ovim internetskim stranicama vlasništvo su PPD Croatije. Dopuštenje se daje medijskim subjektima radi upotrebe materijala isključivo u informativne, uredničke i promidžbene svrhe objavljivanja u novinama, časopisima i elektronskim medijima uz navođenje izvora i autora. Drugačija uporaba materijala s Drinks.hr nije dopuštena. Također nije dopuštena uporaba bilo kojeg materijala s ovih stranica u svrhu prodaje ili nuđenjem na prodaju proizvoda ili usluga bilo koje vrste. Definirano dopuštenje i način uporabe ovih internetskih stranica ne smije se prenositi, podugovarati ili dodjeljivati i svaki namjeravani i pokušani prijenos, podugovaranje ili dodjeljivanje smatrat će se ništavnim. Uporabom materijala s internetskih stranica medijski korisnici obvezuju se u potpunosti pridržavati ovdje utvrđenih ograničenja, uvjeta i zahtjeva. PPD Croatia ne daje jamstvo ili pravo prigovora u pogledu točnosti i potpunosti bilo kojih materijala koji se nalaze na njenim internetskim stranicama te se ne smatra odgovornom za eventualne posljedice koje mogu nastati zbog drugačijeg tumačenja materijala na ovim internetskim stranicama. Medijski subjekti i ostali korisnici koji upotrebljavaju ove internetske stranice izrijekom prihvaćaju obeštetiti PPD Croatiju za bilo kakva i sva potraživanja, troškove, štete, odgovornosti koje nastaju nesavjesnom uporabom materijala s internetskih stranica od strane istog korisnika uključujući i bilo kakvu izravnu, neizravnu, slučajnu, posebnu ili posljedičnu štetu.

11. Završne odredbe

Ovi Opći uvjeti i pravila podložni su promjenama, izmjenama i dopunama u bilo kojem trenutku. Bilo kakva izmjena ili ukidanje Općih uvjeta stupit će na snagu trenutkom objave na internetskim stranicama prodavatelja.

Kupac se obvezuje povremeno iznova pročitati Opće uvjete kako bi se upoznao s eventualnim promjenama. Ako kupac koristi stranice web-trgovine nakon izmjene Općih uvjeta, smatra se da je upoznat s izmjenama, da ih razumije i u cijelosti prihvaća. Prodavatelj isključuje svoju odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu kupcu/posjetitelju ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

U slučaju ništavnosti pojedinih odredbi Općih uvjeta, takva ništavost neće utjecati na valjanost bilo koje druge odredbe ovih Općih uvjeta i preostali dijelovi ovih Općih uvjeta će ostati na snazi.

Ako bilo koja strana ne iskoristi svoja prava iz Općih uvjeta, to se neće smatrati odricanjem ili gubitkom istih prava u budućnosti, kao ni bilo kojih drugih prava iz ovih Općih uvjeta.

Ovi Opći uvjeti primjenjuju se od 1. studenog 2021. godine.