Opći uvjeti poslovanja

PPD CROATIA d.o.o.
Ulica Huga Badalića 26F, Zagreb
OIB: 42729559546
MBS: 040247533 (Trgovački sud u Zagrebu)
E-mail: info@drinks.hr

1. Opće odredbe

Trgovačko društvo PPD Croatia d.o.o. (dalje u tekstu: PPD Croatia d.o.o. ili prodavatelj) pruža zainteresiranim stranama mogućnost kupnje proizvoda putem internet trgovine na internetskoj stranici Drinks.hr.

Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o obveznim odnosima, Zakonom o elektroničkoj trgovini, Zakonom o trgovini, Zakonom o elektroničkim komunikacijama, Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i ostalim primjenjivim propisima te uređuju postupak prodaje proizvoda kupcu od strane prodavatelja.

Ovi Opći uvjeti poslovanja predstavljaju sastavni dio ugovora o kupoprodaji zaključenog između prodavatelja i kupca putem internet trgovine Drinks.hr.

Sastavni dio ugovora o kupoprodaji zaključenog između prodavatelja i kupca putem trgovine Drinks.hr također predstavlja predugovorna obavijest iz čl. 60. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (NN 19/22) objavljena na internetskoj stranici Drinks.hr.

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između kupca i prodavatelja sklopljen je onoga trenutka kad prodavatelj primi elektroničku poruku koja sadrži izjavu kupca da prihvaća ponudu, odnosno u trenutku narudžbe proizvoda kad prodavatelj zaprimi narudžbu proizvoda od strane kupca.

Online kupovinu proizvoda moguće je izvršiti samo na području Republike Hrvatske što podrazumijeva dostavu kupljenih proizvoda isključivo na istom području.

Korištenje internet trgovine Drinks.hr namijenjeno je punoljetnim osobama i poslovno sposobnim fizičkim i pravnim osobama. Zabranjena je prodaja alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže alkohol osobama mlađim od 18 godina.

Korisnik može kupnju izvršiti kao registrirani kupac ili kao kupac-gost.

Opći uvjeti poslovanja koji se primjenjuju na konkretan ugovor o kupoprodaji između prodavatelja i kupca oni su koji su u trenutku potvrđivanja narudžbe javno objavljeni na internetskoj stranici putem koje se ugovor o kupoprodaji sklapa.

Opći uvjeti poslovanja PPD Croatia d.o.o. podložni su izmjenama i/ili dopunama. Eventualna izmjena i/ili dopuna stupa na snagu trenutkom objave na internetskoj stranici Drinks.hr.

Molimo Vas da prije svakog korištenja internet trgovine Drinks.hr i/ili kupnje na internet trgovini Drinks.hr, pročitate Opće uvjete poslovanja objavljene na internetskoj stranici Drinks.hr. Svaku izmjenu i/ili dopunu ovih Općih uvjeta poslovanja, objavit ćemo na internetskoj stranici Drinks.hr internet trgovine, od kojeg trenutka se takva, izmijenjena i/ili dopunjena verzija Općih uvjeta poslovanja primjenjuje na korištenje internet trgovine Drinks.hr. Važećom se smatra ona verzija Općih uvjeta poslovanja koja je u relevantnom trenutku bila objavljena na internetskoj stranici Drinks.hr internet trgovine.

Ako koristite internet trgovinu Drinks.hr nakon izmjene i/ili dopune Općih uvjeta poslovanja i Pravila privatnosti, smatra se da ste upoznati s izmjenama i/ili dopunama, da ih razumijete i u cijelosti prihvaćate. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu kupcu/korisniku ili trećim osobama uslijed takvih izmjena i/ili dopuna.

PPD Croatia d.o.o. uložit će razuman napor kako bi se na internetskoj stranici Drinks.hr internet trgovine objavljivali točni i aktualni podaci, ali ne preuzimamo odgovornost za točnost i potpunost istih. PPD Croatia d.o.o. ne odgovara za štetu koja može biti rezultat korištenja ili nemogućnosti korištenja bilo kojeg dijela internetske stranice Drinks.hr ili nečega što je na njoj objavljeno i/ili dodano od strane drugih korisnika.

2. Cijene

Cijena proizvoda u internet trgovini je izražena u eurima s pripadajućim porezom na dodanu vrijednost (PDV). Istaknuta cijena proizvoda ne uključuje trošak dostave proizvoda i/ili trošak poštanskih usluga koji se naplaćuju dodatno.

Prodavatelj će u internet trgovini istaknuti iznos maloprodajne cijene proizvoda i cijene za jedinicu mjere proizvoda.

Tijekom trajanja posebnog oblika prodaje robe (akcijska prodaja, rasprodaja, sezonsko sniženje i slično), prodavatelj će istaknuti cijenu koju primjenjuje tijekom trajanja posebnog oblika prodaje robe i najnižu cijenu koju je prodavatelj primjenjivao za istu robu tijekom razdoblja od 30 dana prije provođenja posebnog oblika prodaje.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kupcu, a svaka će eventualna promjena biti pravovremeno evidentirana unutar internet trgovine. U slučaju da se cijena proizvoda promijeni za vrijeme obrade narudžbe ili cijena izražena u internet trgovini iz bilo kojeg drugog razloga ne bude odgovarala stvarnoj cijeni proizvoda, prodavatelj će omogućiti kupcu odustajanje od kupnje, odnosno potvrdu nove, promijenjene cijene.

Pod uvjetom da ste dali svoju privolu za obradu svojih osobnih podataka (prijavom na newsletter) kako bismo bolje razumjeli Vaše kupovne interese i slali Vam posebne pogodnosti u obliku personaliziranog newslettera, maloprodajna cijena može biti personalizirana na osnovi sustava automatiziranog donošenja odluka na način da Vam nudimo popust na proizvode za koje smatramo da bi Vas mogli zanimati.

3. Načini plaćanja

PPD Croatia d.o.o. na stranici Drinks.hr nudi sljedeće načine plaćanja:

 1. Plaćanje kreditnom ili debitnom karticom
  • Naručeni proizvodi mogu se platiti online jednom od ovih kreditnih kartica: MasterCard, Visa, Maestro. Online plaćanje vrši se putem sustava CorvusPay.
  • Obročno plaćanje kreditnim karticama nije omogućeno. Cijeli iznos narudžbe plaća se jednokratno.
 2. Plaćanje putem sustava KEKS Pay
 3. Plaćanje pouzećem
  • Plaćanje cjelokupnog iznosa cijene proizvoda i troškova dostave isključivo u gotovini dostavljaču prilikom same isporuke i preuzimanja proizvoda.
 4. Plaćanje općom uplatnicom ili Internet bankarstvom
  • Plaćanje općom uplatnicom u svim poslovnicama banaka, poslovnicama FINA-e ili uredima Hrvatske pošte.
  • Plaćanje internetskim bankarstvom bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja.
  • Kupac ima mogućnost uplate iznosa narudžbe unutar 48 sati od potvrde predrezervacije narudžbe. Ukoliko uplata narudžbe nije izvršena unutar navedenog roka, narudžba će se poništiti.

Račun će biti izdan nakon obrade narudžbe i poslan zajedno s pošiljkom koju ste naručili.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na internetskoj stranici PPD Croatia d.o.o., korisnici koriste CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg internetskog preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. PPD Croatia d.o.o. nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost online plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brendova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet s pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za online plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na infrastrukturu PPD Croatia d.o.o. osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to, održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti, trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom kartičnih podataka korisnika.

4. Dostava i preuzimanje robe

PPD Croatia d.o.o. za dostavu naručenih proizvoda koristi usluge logističkog pružatelja Gebrüder Weiss d.o.o., odnosno nadalje mrežu ugovornih transportnih partnera istih, isključivo na području Republike Hrvatske.

Za svaku narudžbu iznad EUR 46,45 dostava na području Republike Hrvatske je besplatna.

Za narudžbe manje od EUR 46,45 prodavatelj naplaćuje iznos od EUR 3,98 po pošiljci (PDV uključen) te ga obračunava automatski prilikom kupnje proizvoda, odnosno izdavanja računa na kojem su navedena cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave.

Za narudžbe izvršene do 14:00 sati u radnim danima (od ponedjeljka do petka, osim praznika), prodavatelj će isti dan staviti u proceduru nalog za isporuku. Za narudžbe izvršene nakon tog vremena, nalog će biti stavljen u proceduru za isporuku sljedećeg radnog dana. Po zadavanju naloga za isporuku prijevozniku Gebrüder Weiss d.o.o. od strane prodavatelja, dostave će se izvršavati prema općim uvjetima prijevoznika, isključivo radnim danima (ne uključujući vikende i praznike) u roku od 48 do 72 sata od zaprimljenog naloga računajući radne dane, u slučaju kopnenih isporuka. Iznimka su dostave na lokacije otoka gdje vremena istih mogu biti duža, s obzirom na to da se ne vrši svakodnevna dostava, te se izvršavaju prema općim uvjetima prijevoznika po rasporedu vožnje definiranom po sustavu prije ljetne sezone 1. 10. – 30. 4. / u ljetnoj sezoni 1. 5. – 30. 9. (popis otoka i rasporeda možete pronaći ovdje). Posebnu pažnju na ove termine dostave treba obratiti ukoliko naručujete proizvod za dostavu drugi radni dan, s obzirom na to da paket može biti dostavljen samo po rasporedu koji pružatelj logističkih usluga Gebrüder Weiss d.o.o ima definiran unaprijed.

Prodavatelj nije odgovoran za eventualno kašnjenje isporuke paketa putem dostavne službe.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Također ste obvezni prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu/dostavnicu, koju će zatim preuzeti dostavljač kao potvrdu o preuzimanju robe od strane kupca.

Dostava

Dostava paketa vrši se do Vaše adrese kao primatelja, odnosno kolnog prilaza, svakim radnim danom u vremenu 8:00 – 16:00 h i nažalost PPD Croatia d.o.o. ne može utjecati na točan termin dostave kao ni na zamolbe da se paketi dostavljaju nakon 16:00 h. Sve isporuke pokrivene su mobilnim dostavnim uređajima. U slučaju da niste u mogućnosti zaprimiti pošiljku na dan isporuke, ista će se probati isporučiti prvi sljedeći radni dan.

Proces obavijesti o prispjeću pošiljke prema primatelju:

 • SMS 1 šalje se prema krajnjem primatelju u trenutku kada Gebrüder Weiss d.o.o zaprimi podatke o pošiljci putem informatičkog sučelja. SMS sadrži podatak o nazivu pošiljatelja i broj narudžbe. Cilj je SMS-a najaviti isporuku krajnjem primatelju. SMS sadrži telefonski broj i e-mail adresu na koju se krajnji primatelj može javiti u slučaju dodatnih pitanja. SMS također sadrži i link na Gebrüder Weiss internetsku stranicu gdje je u formi informativnog letka vizualno opisan kompletan proces dostave.
 • SMS 2 šalje se na krajnjeg primatelja u trenutku kada Gebrüder Weiss d.o.o  zaprimi pošiljku na Gebrüder Weiss skladište. SMS sadrži podatak o nazivu pošiljatelja, broj narudžbe te iznos pouzeća u slučaju da krajnji primatelj plaća navedenim načinom. Cilj je SMS-a dati mogućnost praćenja pošiljke putem „Track & Trace“ linka. Nakon zaprimljene poruke, krajnji primatelj još uvijek ima mogućnost odgoditi isporuku odgovorom na SMS poruku ili telefonskim pozivom.
 • SMS 3 šalje se na krajnjeg primatelja u trenutku kada Gebrüder Weiss d.o.o utovari pošiljku na dostavno vozilo. SMS sadrži podatak o nazivu pošiljatelja, broj narudžbe te iznos pouzeća u slučaju da krajnji primatelj plaća navedenim načinom. Cilj je SMS-a informirati krajnjeg primatelja o očekivanom vremenu isporuke unutar 2 h vremenskog razdoblja u kojem će se izvršiti sama dostava.
 • Telefonski kontakt prema krajnjem primatelju od strane vozača upućuje se 30 minuta prije dolaska na adresu primatelja.

Ako niti nakon 30 dana od izvršenog plaćanja, ne dobijete nikakvu obavijest ili isporuku pošiljke od nas, odnosno od dostavne službe, dužni ste nas obavijestiti kako bi mogli pronaći pošiljku ili poslati zamjensku.

Ako ne preuzmete pošiljku od dostavne službe u roku od 5 radnih dana od dana primitka obavijesti o prispjeću pošiljke ili odbijete preuzeti pošiljku bez valjanog razloga, pošiljka će nam se vratiti. Ako zatražite ponovnu dostavu, imamo pravo zaračunati trošak ponovne dostave.

5. Pisani prigovor (reklamacija)

Imate pravo podnijeti pisani prigovor putem elektroničke pošte na e-mail adresu info@drinks.hr ili poštom preporučeno na adresu PPD Croatia d.o.o., Ulica Huga Badalića 26F, Zagreb.

Bez odgađanja ćemo u pisanom obliku putem pošte ili elektroničke pošte potvrditi primitak Vašeg prigovora te u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora, odgovoriti na pisani prigovor, jasno se izjašnjavajući prihvaćamo li osnovanost Vašeg prigovora.

Ukazujemo da ste dužni u svom prigovoru navesti kojim putem želite zaprimiti odgovor na prigovor (poštom na adresu ili elektroničkom poštom) i da jamčite za ispravnost dostavljenih podataka za dostavu odgovora. Ako ne dostavite ispravne podatke za dostavu odgovora na prigovor, ne snosimo odgovornost za nemogućnost dostave odgovora na prigovor.

Vodit ćemo i čuvati evidenciju pisanih prigovora kupaca na trajnom mediju godinu dana od dana primitka pisanog prigovora svakog kupca.

Prilikom preuzimanja dostavljenog proizvoda, u slučaju vidljivog oštećenja pošiljke, imate pravo odbiti preuzimanje istog te tražiti isporuku neoštećenog proizvoda. Po primitku obavijesti, u što kraćem roku ćemo provjeriti stanje pošiljke s dostavnom službom kako bi Vam poslali novu pošiljku. U tom slučaju, ne snosite trošak dostave nove pošiljke (zamjenskog proizvoda). Potpisom dostavnice i primitkom računa potvrđujete da ste prilikom preuzimanja proizvoda izvršili njegov pregled.

Obvezni ste nas obavijestiti o postojanju vidljivih nedostataka proizvoda u roku od dva mjeseca od dana kad ste otkrili nedostatak, a najkasnije u roku od dvije godine od primitka proizvoda (robe) u posjed.

Ako proizvod ima materijalni nedostatak, dužni ste nam dostaviti dokaz o opravdanosti reklamacije; fotografiju proizvoda koja prikazuje materijalni nedostatak proizvoda.

Ako proizvod koji ste zaprimili ima materijalne nedostatke, ponudit ćemo Vam zamjenu proizvoda, a tek ako ne dobijete zahtijevanu zamjenu proizvoda, iz razloga utvrđenih Zakonom o obveznim odnosima, imate pravo na sniženje cijene ili raskid ugovora i povrat novca nakon što nam vratite proizvod s nedostatkom. Ne snosite trošak dostave nove pošiljke (zamjenskog proizvoda) niti trošak povratka proizvoda s nedostatkom.

Ako utvrdimo da je reklamacija neutemeljena, nećemo isporučiti zamjenski proizvod, odnosno nećemo sniziti cijenu niti izvršiti povrat novca po raskidu ugovora.

Ako Vam je isporučena roba koja nije naručena, dužni ste nam dostaviti dokaz o opravdanosti reklamacije; fotografiju proizvoda koji je isporučen a koji niste naručili. U slučaju isporuke robe koja nije naručena, imate pravo na povrat robe nama i dostavu naručenog proizvoda ili povrat robe nama i povrat novca koji ste nam uplatili za naručeni a neisporučeni proizvod i za trošak dostave. Trošak povrata robe nama i/ili trošak dostave naručenog proizvoda snosimo mi.

U slučaju povrata proizvoda, a proizvod je bio dio posebnog oblika prodaje (npr. 1 + 1 gratis), ne dobivate natrag punu cijenu proizvoda, već samo iznos koji je ste za proizvod platili.

Molimo Vas da nam se, po usvojenoj reklamaciji, za proces organizacije povrata proizvoda obratite na adresu info@drinks.hr.

6. Jednostrani raskid ugovora

Ugovor o kupoprodaji možete jednostrano raskinuti bez navođenja razloga u roku od 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Da bi mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, morate obavijestiti PPD Croatia d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom preporučeno na adresu PPD Croatia d.o.o., Ulica Huga Badalića 26F, Zagreb ili na e-mail adresu info@drinks.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, ili e-mail adresu, IBAN broj računa na koji želite da se izvrši povrat novca, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete elektronički ispuniti i poslati, a u tom će Vam slučaju PPD Croatia d.o.o. putem e-maila bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora e-mailom.

Ako jednostrano raskinete ugovor, izvršit ćemo Vam povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali  drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo ponudili. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam poslali robu, ako bi o tome bili obaviješteni prije primitka robe.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste izvršili uplatu. U slučaju da pristanete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Robu ste dužni poslati na adresu Gebrüder Weiss, Položnica 9, 10 431 Sveta Nedelja, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora. Izravne troškove povrata robe snosite sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj internet stranici možete elektronički ispuniti i poslati na e-mail info@drinks.hr. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Nemate pravo na jednostrani raskid ugovora ako je predmet ugovora: roba koja je izrađena po specifikaciji kupca ili koja je jasno prilagođena kupcu, lako pokvarljiva roba ili roba kojoj brzo istječe rok uporabe, zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave, roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima, isporuka alkoholnih pića čija je cijena ugovorena u trenutku sklapanja ugovora, a dostava može uslijediti tek nakon 30 dana, ako je cijena ovisna o promjenama na tržištu koje su izvan utjecaja trgovca.

7. Rješavanje sporova

U slučaju spora, isti ćemo pokušati riješiti mirnim putem. U slučaju da ne uspijemo spor riješiti mirnim putem, mjerodavno je hrvatsko pravo i nadležan je sud u Republici Hrvatskoj.

Ukazujemo Vam na mogućnost alternativnog rješavanja potrošačkih sporova (ARPS) korištenjem mehanizma izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova uz pomoć jednog od nadležnih tijela za alternativno rješavanje potrošačkih sporova (tijela za ARPS), primjerice, podonošenjem prijave Sudu časti Hrvatske gospodarske komore i/ili podnošenjem prijedloga za mirenje Centru za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Također Vas obavještavamo o mogućnosti rješavanja potrošačkog spora posredstvom interaktivne internetske stranice – Platforme za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforme za ORS), sukladno Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova kojim je u pravni poredak Republike Hrvatske prenesena Direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova i uređena provedba Uredbe o online rješavanju potrošačkih sporova.

Platformi za ORS možete pristupiti klikom na sljedeću poveznicu: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR.

Ukazujemo da platforma za ORS nije alat za rješavanje potrošačkih pritužbi, već služi kako bi se Vaša pritužba proslijedila odgovarajućem tijelu za ARPS, koje zatim takvu pritužbu i rješava, u slučaju da se tako putem platforme dogovorimo.

8. Pravila privatnosti i sigurnosti

PPD Croatia d.o.o. kao voditelj obrade osobnih podataka cijeni Vašu privatnost te zaštitu Vaših osobnih podataka provodimo u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016.g o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka).

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Ovom Izjavom o zaštiti osobnih podataka odredili smo uvjete obrade Vaših osobnih podataka, načine na koji se ti podaci obrađuju, po kojoj osnovi i u koje svrhe se osobni podaci obrađuju, koja su Vaša prava u vezi s obradom osobnih podataka i načine na koje se ta prava mogu ostvariti.

Vaše osobne podatke obrađujemo poštujući sve relevantne propise te primjenjujući načela i uvjete obrade osobnih podataka utvrđene Općom uredbom o zaštiti podataka. Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo na način  kojim se osigurava odgovarajuća sigurnost osobnih podataka, uključujući zaštitu od neovlaštene i/ili nezakonite obrade te od slučajnoga gubitka, uništenja ili oštećenja primjenom odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera.

Svaku izmjenu i/ili dopunu Pravila privatnosti, objavit ćemo na internetskoj stranici Drinks.hr internet trgovine, od kojeg trenutka se takva, izmijenjena i/ili dopunjena verzija Pravila privatnosti primjenjuje na korištenje internet trgovine Drinks.hr. Važećom se smatra ona verzija Pravila privatnosti koja je u relevantnom trenutku bila objavljena na internetskoj stranici Drinks.hr internet trgovine.

Ako se ne slažete s Pravilima privatnosti, upućujemo Vas da ne koristite internet trgovinu Drinks.hr. Nastavkom uporabe naše internet trgovine, smatra se da ste suglasni s Pravilima privatnosti.

Voditelj obrade podataka

PPD Croatia d.o.o. s registriranim sjedištem na adresi Ulica Huga Badalića 26F u Zagrebu, voditelj je obrade Vaših osobnih podataka.

Pravila privatnosti i sigurnosti primjenjuju se na sve Vaše osobne podatke koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na Vas kao korisnika čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi identificiranjem izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka.

Ova pravila se ne primjenjuju na anonimne informacije, odnosno informacije koje se ne odnose na korisnika čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi ili na osobne podatke koji su učinjeni anonimnima na način da se identitet ispitanika ne može ili više ne može utvrditi.

U nastavku ćemo detaljno obrazložiti slučajeve u kojima Vaše osobne podatke obrađujemo, po kojoj osnovi te u koju svrhu.

Registracija

Ako je ste napravili korisnički račun na internetskoj stranici Drinks.hr, obrađujemo sljedeće Vaše osobne podatke koje ste dali prilikom registracije na internetskoj stranici Drinks.hr: ime i prezime te e-mail adresu, dok će adresa korisnika i telefonski broj biti zatraženi radi isporuke kupljene robe.

Osobne podatke registriranih korisnika internetske stranice Drinks.hr obrađujemo u sljedeće svrhe: kako bi Vam omogućili korištenje usluga internetske stranice Drinks.hr te kako bi Vam se po izvršenoj narudžbi mogla isporučiti kupljena roba. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je izvršenje ugovora sklopljenog između nas kao prodavatelja i Vas kao kupca.

Pri kupovini na Drinks.hr bez registracije prikupljamo prethodno navedene osobe podatke koji su nužni za isporuku kupljene robe i/ili za povrat robe u slučaju reklamacije ili jednostranog raskida ugovora, te se navedeni podaci pohranjuju u svrhu ispunjenja ugovora.

Slanje upita

Ako želite poslati upit (poruku) putem obrasca za kontakt na internetskoj stranici Drinks.hr, obrađujemo sljedeće Vaše osobne podatke koje ste dali prilikom slanja upita (poruke) putem obrasca za kontakt: ime i prezime, e-mail adresu i broj telefona.

Vaše osobne podatke u slučaju slanja upita (poruke) putem obrasca za kontakt, obrađujemo u svrhu stupanja u kontakt s Vama radi odgovora na upit i/ili poruku poslanu putem obrasca za kontakt.

U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je legitiman interes PPD Croatia d.o.o. da odgovorimo na upit i/ili poruku i pružimo Vam potrebne informacije o proizvodima i uslugama PPD Croatia d.o.o.

Newsletter

Ako ste se prijavili za primanje našeg newslettera ili ako ste registrirani korisnik Drinks.hr, obrađujemo Vaše sljedeće osobne podatke koje ste nam dali prilikom prijave na newsletter ili prilikom registracije na Drinks.hr: ime i prezime te e-mail adresu.

Vaše osobne podatke obrađujemo u sljedeće svrhe i po sljedećim osnovama:

– kako bismo Vam poslali naš newsletter u sklopu kojeg ćete dobiti informacije o našim proizvodima. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je naš legitimni interes ako newsletter primate kao registrirani korisnik ili privola koju ste dali prilikom prijave na newsletter,

– kako bismo bolje razumjeli Vaše kupovne interese. U tom slučaju, osnova za obradu Vaših osobnih podataka je Vaša privola koju ste dali prilikom prijave na newsletter.

U svako doba imate pravo prigovoriti na obradu Vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga slanjem prigovora na e-mail adresu info@drinks.hr ili poštom preporučeno na adresu PPD Croatia d.o.o., Ulica Huga Badalića 26F, Zagreb i nakon Vašeg prigovora, osobni podaci neće se dalje obrađivati u svrhu izravnog marketinga te će biti obrisani.

Također Vam je omogućeno jednostavno odjavljivanje od primanja newslettera klikom (pritiskom) na link za odjavu koji se nalazi na dnu stranice svakog newslettera. U slučaju da zbog tehničkih poteškoća link za odjavu nije dostupan i/ili ne funkcionira, zahtjev za odjavu možete poslati na e-mail adresu info@drinks.hr ili poštom preporučeno na adresu PPD Croatia d.o.o., Ulica Huga Badalića 26F, Zagreb.

Izrada profila

Ukazujemo Vam da obrada osobnih podataka za potrebe analize radi razumijevanja Vaših kupovnih interesa može uključiti tzv. „izradu profila”. Takva „izrada profila“ se odnosi na svaki oblik automatizirane obrade osobnih podataka kojom se procjenjuju osobni aspekti u vezi s Vama kao što su Vaše osobne preferencije i interesi u kupovini, međutim na temelju takve obrade ne donose se odluke koje se temelje isključivo na automatiziranoj obradi te ne proizvode pravne učinke koji se odnose na Vas ili na Vas značajno utječu, nego Vam na temelju takve obrade podataka samo možemo povremeno nuditi posebne pogodnosti u obliku personaliziranog newslettera kako bi Vam mogli dati popust za proizvode za koje mislimo da bi Vas mogli zanimati. Osnova za slanje takvog personaliziranog newslettera s posebnim pogodnostima je Vaša privola koju ste dali prilikom prijave na newsletter.

Jednostrani raskid ugovora

Ako jednostrano raskinete ugovor putem obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražavate svoju volju da raskinete ugovor, obrađujemo sljedeće Vaše osobne podatke koje ste dali na obrascu za jednostrani raskid ugovora ili putem druge nedvosmislene izjave kojom izražavate volju da raskinete ugovor: ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu, IBAN broj računa na koji želite da Vam se izvrši povrat novca te ime, prezime i adresa vlasnika računa.

Prethodno navedene osobne podatke obrađujemo u svrhu ispunjenja obveza PPD Croatia d.o.o. koje proizlaze iz Vašeg prava na jednostrani raskid ugovora.

U tom slučaju, osnova za obradu osobnih podataka korisnika je poštovanje pravnih obveza PPD Croatia d.o.o.

Pisani prigovor (reklamacija)

Ako podnesete pisani prigovor (reklamaciju) na dostavljeni proizvod, obrađujemo sljedeće Vaše osobne podatke: ime i prezime, adresu, broj telefona, e-mail adresu, u slučaju povrata novca po usvojenom pisanom prigovoru (reklamaciji), IBAN broj računa na koji želite da Vam se izvrši povrat novca te ime, prezime i adresu vlasnika računa.

Prethodno navedene osobne podatke, obrađujemo u svrhu ispunjenja obveza PPD Croatia d.o.o. koje proizlaze iz Vašeg prava podnošenje pisanog prigovora (reklamacije).

U tom slučaju, osnova za obradu osobnih podataka korisnika je poštovanje pravnih obveza PPD Croatia d.o.o.

Log datoteke

Koristimo IP adrese kako bi analizirali trendove, održavali internetsku stranicu Drinks.hr i sakupili šire demografske podatke. IP adrese nisu vezane ni uz kakve osobne podatke s pomoću kojih je moguća Vaša identifikacija.

Prikupljeni demografski podaci bit će dostupni našim medijskim partnerima. Ovo nije povezano ni s kakvim osobnim podacima s pomoću kojih je moguća Vaša identifikacija.

Ispravci i ažuriranje osobnih podataka

Ako se Vaši osobni podaci promijene, pravovremeno ćemo, po Vašoj obavijesti, izbrisati netočne osobne podatke, odnosno ispraviti i ažurirati osobne podatke kojima raspolažemo. Ako ste registrirani korisnik, također možete izbrisati netočne odnosno, ispraviti i ažurirati svoje osobne podatke i na internetskoj stranici Drinks.hr na kojoj ste izvršili registraciju korisničkog računa.

Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

Obavijesti o promjenama

O eventualnim izmjenama i/ili dopunama pravila privatnosti i sigurnosti, bit ćete pravovremeno obaviješteni putem objave na internetskoj stranici Drinks.hr.

Ako namjeravamo obrađivati osobne podatke u svrhu koja je različita od one za koju su osobni podaci prikupljeni, prije daljnje obrade ćemo Vam putem e-maila pružiti informacije o toj drugoj svrsi te druge potrebne informacije. Imate pravo odbiti obradu osobnih podataka u drugu svrhu.

Vaši osobni podaci obrađuju se u skladu s pravilima privatnosti i sigurnosti važećima u trenutku prikupljanja osobnih podataka.

Prijenos osobnih podataka trećim stranama

Vaše osobne podatke koje smo prikupili ne prenosimo trećim osobama, osim:

– za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti s pružateljima distribucijskih usluga s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj distribucijskih usluga može Vas pri isporuci robe  tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke s dokumenta. Ukoliko niste voljni predati takve podatke nužne za isporuku paketa, tj. dokaz o naručitelju, usluga ili roba neće moći biti izvršena tj. uručena.

– sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade. Ukoliko ne želite da dijelimo sa sponzorima Vaše osobne podatke u takvu svrhu, savjetujemo Vas da ne sudjelujete u takvim aktivnostima,

– državnim tijelima kada za to postoji zakonska obveza,

– podatke na uvid ima programerska tvrtka Krikstudio d.o.o. koja održava i unosi novosti u sustav, tj. na internetsku trgovinu Drinks.hr.

– podatke imaju na uvid i posrednici u plaćanju: CorvusPay, KeksPay,

– na stranicama internet trgovine Drinks.hr koja se nalazi na zakupljenom dijelu tvrtke koja pruža prostor na internetu (SETCOR d.o.o.).

U slučajevima kada poslove u svezi s obradom podataka povjeravamo trećim osobama, kako bi Vam iste osobe omogućile proizvod i/ili pružile usluge koje ste zatražili (primjerice, dostava robe) ili u druge dopuštene svrhe, pazimo da je ta treća osoba registrirana za obavljanje takve djelatnosti te da pruža dovoljno jamstava u pogledu ostvarivanja zaštite i povjerljivosti podataka.

Za potrebe izravnog marketinga (slanja newslettera) koristimo stranicu MailChimp pri čemu Vaše ime i prezime te e-mail adresa mogu biti dostupni izvan Europske unije, konkretno u Sjedinjenim Američkim Državama, međutim uvijek uz osiguravanje odgovarajuće zaštite osobnih podataka, primjenom odgovarajućih pravnih (Standardne ugovorne klauzule) te organizacijskih i tehničkih mjera. Za više informacija o mjerama koje je Mailchimp uveo za zaštitu podataka europskih kupaca koji se obrađuju izvan Europske unije molimo pogledajte na stranici https://mailchimp.com/help/mailchimp-european-data-transfers/.

Ukoliko ne želite da dijelimo Vaše osobne podatke s našim partnerima i/ili imate prigovor o tome gdje se obrađuju Vaši osobni podaci, upućujemo Vas da možete prigovoriti slanjem prigovora na e-mail info@drinks.hr ili poštom preporučeno na adresu PPD Croatia d.o.o., Ulica Huga Badalića 26F, Zagreb.

Koliko dugo zadržavamo Vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke čuvamo u obliku koji omogućuje identifikaciju samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe radi kojih se osobni podaci obrađuju, osim ako zatražite brisanje osobnih podataka u kojem slučaju će osobni podaci bez odlaganja biti u potpunosti obrisani.

Čuvamo Vaše osobne podatke najkasnije do isteka svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka, nakon čega ćemo obrisati ili anonimizirati osobne podatke.

Internet trgovina Drinks.hr

Internet trgovinu Drinks.hr moguće je koristiti kao registrirani korisnik ili kao gost. U slučaju registracije korisničkog računa, preporučamo da pri izradi lozinke za korisnički račun kombinirate velika i mala slova te broj kako bi sama lozinka bila što “jača“.

Možete deaktivirati (izbrisati) svoj korisnički račun u svako doba, slanjem zahtjeva za brisanje korisničkog računa na e-mail adresu info@drinks.hr.

Podaci koje dajete prilikom korištenja internetske stranice Drinks.hr pohranjuju se na serveru internet trgovine Drinks.hr te u poslovnom programu kojem pristup imaju djelatnici tog odjela uz šifre za pristup poslovnom programu.

Ne raspolažemo niti obrađujemo Vaše osobne podatke unesene u svrhu procesuiranja i naplate kartica. Možete odlučiti ostaviti podatke na stranicama koje služe za naplatu, no ti podaci nisu na serverima PPD Croatia d.o.o. niti unutar softwarea PPD Croatia d.o.o. Savjetujemo korisnika da pročita stranice koje obrađuju i evidentiraju takvu vrstu podataka.

U odnosu na broj računa obrađujemo samo IBAN broj računa na koji želite da Vam se izvrši povrat novca te ime, prezime i adresa vlasnika računa, i to isključivo u slučaju jednostranog raskida ugovora ili usvojenog pisanog prigovora (reklamacije) u svrhu povrata novca na račun. U tom slučaju, osnova za obradu osobnih podataka korisnika je poštovanje pravnih obveza PPD Croatia d.o.o.

Pravo na pristup osobnim podacima

Ako ste registrirali svoj korisnički račun na internetskoj stranici Drinks.hr u svako doba imate mogućnost pristupa svojim osobnim podacima pohranjenim na internetskoj stranici Drinks.hr gdje ih možete ispraviti, ažurirati, mijenjati i brisati. Izmjene osobnih podataka izvršene na internetskoj stranici Drinks.hr bit će zabilježene i unutar samog poslovnog programa s odmakom od 24 sata.

Imate pravo dobiti potvrdu obrađujemo li osobne podatke koji se odnose Vas te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima ili kategorijama primatelja kojima su osobni podaci otkriveni ili će im biti otkriveni, osobito primateljima u trećim zemljama ili međunarodnim organizacijama, ako je to moguće, predviđenom razdoblju u kojem će osobni podaci biti pohranjeni ili, ako to nije moguće, kriterijima korištenima za utvrđivanje tog razdoblja, postojanju prava da se PPD Croatia d.o.o. zatraži ispravak ili brisanje osobnih podataka ili ograničavanje obrade osobnih podataka koji se odnose na Vas ili prava na prigovor na takvu obradu, pravu na podnošenje pritužbe nadzornom tijelu, ako se osobni podaci ne prikupljaju od Vas, svakoj dostupnoj informaciji o njihovu izvoru, postojanju automatiziranog donošenja odluka, što uključuje izradu profila te, barem u tim slučajevima, smislenim informacijama o tome o kojoj je logici riječ, kao i važnosti i predviđenim posljedicama takve obrade za ispitanika.

Imate u svako doba pravo zatražiti informaciju o tome koje Vaše osobne podatke obrađujemo te imamo pohranjene slanjem upita na e-mail adresu info@drinks.hr ili poštom preporučeno na adresu PPD Croatia d.o.o., Ulica Huga Badalića 26F, Zagreb. Povratnu informaciju na upit, bit ćemo u mogućnosti dati samo ukoliko je upit poslan s aktivnog e-maila koji je zabilježen u poslovnom softwareu PPD Croatia d.o.o. s točnim podacima unutar e-maila, a sve kako bi Vas mogli zaštititi od mogućnosti izlaganja osobnih podataka nekoj trećoj osobi.

Pravo na ispravak osobnih podataka

Imate pravo bez nepotrebnog odgađanja ishoditi od PPD Croatia d.o.o. ispravak netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhu obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave.

U tom slučaju, možete zatražiti ispravak i/ili dopunu osobnih podataka slanjem zahtjeva na e-mail adresu info@drinks.hr ili poštom preporučeno na adresu PPD Croatia d.o.o., Ulica Huga Badalića 26F, Zagreb.

Pravo na brisanje („pravo na zaborav”) osobnih podataka

Imate pravo u svako doba zatražiti PPD Croatia d.o.o. brisanje osobnih podataka. To možete učiniti slanjem zahtjeva na e-mail adresu info@drinks.hr ili poštom preporučeno na adresu PPD Croatia d.o.o., Ulica Huga Badalića 26F, Zagreb i Vaši osobni podaci će biti obrisani bez nepotrebnog odgađanja, osim u slučaju da je obrada nužna zbog zakonskih obveza, u kojem slučaju ćemo najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka obrisati Vaše osobne podatke.

Svaki zahtjev za brisanjem, ispravkom ili prestankom obrade podataka ćemo proslijediti trećim stranama s kojima je podijeljen osobni podatak, kako bi i oni mogli postupiti prema Vašem zahtjevu.

Pravo na ograničenje obrade osobnih podataka

Imate pravo u svako doba zatražiti PPD Croatia d.o.o. ograničenje obrade osobnih podataka ako primjerice, osporavate točnost osobnih podataka, tada se obrada ograničava na razdoblje kojim se nama omogućuje provjera točnosti osobnih podataka, zatim ako smatrate da je obrada nezakonita te se protivite brisanju osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe, ili ako više ne trebamo osobne podatke za potrebe obrade, ali ih tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva. Ako je obrada ograničena, takvi osobni podaci smiju se obrađivati samo uz Vašu privolu, uz iznimku pohrane, ili za postavljanje, ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva ili zaštitu prava druge fizičke ili pravne osobe ili zbog važnog javnog interesa Unije ili države članice.

Priopćiti ćemo svaki ispravak ili brisanje osobnih podataka ili ograničenje obrade osobnih podataka svakom primatelju kojem su otkriveni osobni podaci, osim ako se to pokaže nemogućim ili zahtijeva nerazmjeran napor. Obavijestiti ćemo Vas o tim primateljima ako to zatražite.

Pravo na prigovor

Imate pravo u svako doba uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas, uključujući izradu profila koja se temelji na odredbama Uredbe GDPR, slanjem prigovora na e-mail adresu info@drinks.hr ili poštom preporučeno na adresu PPD Croatia d.o.o., Ulica Huga Badalića 26F, Zagreb.

Nakon zaprimljenog prigovora više nećemo obrađivati Vaše osobne podatke osim ako dokažemo da postoje uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze interese, prava i slobode korisnika ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Ako se osobni podaci obrađuju za potrebe izravnog marketinga (primjerice, slanje newslettera), u svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas za potrebe takvog marketinga, što uključuje izradu profila u mjeri koja je povezana s takvim izravnim marketingom i nakon zaprimljenog prigovora više nećemo obrađivati Vaše osobne podatke u tu svrhu.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između Vašeg računala i PPD Croatia d.o.o. odvija sigurnim protokolom bez mogućnosti uvida u podatke od trećih strana. Zaštitu podataka shvaćamo iznimno ozbiljno i poduzimamo sve napredne tehnologije kako bi Vaši podaci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka, no ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na internet ili s interneta, stoga isključujemo odgovornost za informacije koje na takav način primi treća strana. Pohranjujemo podatke unutar Europske unije, a samo iznimno, zbog korištenja stranice MailChimp radi slanja newslettera, u Sjedinjenim Američkim Državama, ali uvijek uz osiguravanje odgovarajuće zaštite osobnih podataka, primjenom odgovarajućih pravnih (Standardne ugovorne klauzule) te organizacijskih i tehničkih mjera. Za više informacija o mjerama koje je Mailchimp uveo za zaštitu podataka europskih kupaca koji se obrađuju izvan Europe molimo pogledajte na stranici https://mailchimp.com/help/mailchimp-european-data-transfers/.

9. Politika „kolačića“

U ovim smjernicama rabimo pojam “kolačić” koji se odnosi na kolačiće i druge slične tehnologije koje su obuhvaćene Direktivom o privatnosti i elektroničkim komunikacijama.

Što je kolačić?

Kolačići su male tekstualne datoteke s podacima koje izrađuju posjećene internetske stranice te ih sprema na korisnikovo računalo.

Na našim internetskim stranicama koristimo kolačići sesije i kolačići koji nisu vezani uz sesiju.

Kolačić sesije privremeno se pohranjuje u memoriju računala dok pregledavate internetske stranice. Kada zatvorite svoj preglednik ili nakon isteka određenog vremena (što znači da sesija ističe), kolačić se briše. Kolačić koji nije povezan sa sesijom, ostaje na računalu posjetitelja dok se ne izbriše.

Zbog čega rabimo kolačiće?

Rabimo kolačiće kako bi imali mogućnosti saznati više o načinu na koji provodite interakciju sa sadržajem internetske stranice PPD Croatia d.o.o. i pomaže nam da poboljšamo Vaš doživljaj prilikom posjeta naših internetskih stranica.

Funkcije i sadržaj internetskih stranica

Funkciju dijeljenja koristite kako bi internetsku stranicu PPD Croatia d.o.o. i sadržaj iste stranice eventualno preporučili na društvenim mrežama poput, međutim ne isključivo, Facebooka i Twittera. Kolačići pohranjuju informacije o načinu na koji koristite funkciju dijeljenja, ali ne na pojedinačnoj razini, a sve kako bi se internetske stranice mogle poboljšati. Ako ne prihvatite kolačiće, ne pohranjuju se takve informacije.

Za neke od funkcija u sklopu internetske stranice Drinks.hr, rabimo treće strane. Na primjer, kada posjetite stranicu s umetnutim videozapisima ili poveznicama na YouTubeu. Ovi videozapisi ili poveznice (i svaki drugi sadržaj trećih strana) mogu sadržavati kolačiće treće strane, pa Vam preporučujemo da pročitate pravila preglednika tih trećih strana zbog informacija u pogledu njihove uporabe kolačića.

Internetska analitika

Ovu internetsku lokaciju koristi program Google analitika koji upotrebljava kolačiće. Na skupnoj razini kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, kako bi poboljšali internetsku stranicu i osigurali dobar doživljaj korisnika. Ako ne prihvaćate kolačiće, ne pohranjuju se takve informacije.

Kako možete odbiti i/ili brisati i/ili isključiti kolačiće?

Nećemo koristiti kolačiće za prikupljanje podataka koji mogu osobno identificirati posjetitelja/korisnika. No, možete odbiti i/ili blokirati i/ili isključiti kolačiće koje smo postavili mi i/ili internetske lokacije trećih strana promjenom postavki svojeg preglednika; za dodatne pojedinosti preporučujemo Vam da pogledate funkciju “Pomoć” u svojem pregledniku. Postavke preglednika koje se odnose na kolačiće obično se nalaze u izborniku preglednika pod „opcije“, „alati“ ili „postavke“. Različiti preglednici mogu upotrebljavati različite mehanizme za onemogućivanje kolačića.

Ukazujemo da većina preglednika automatski prihvaća kolačiće, pa ako ih ne želite koristiti, trebate ih blokirati i/ili izbrisati.

Preporučujemo Vam da informacije o korištenju kolačića u pregledniku na mobitelu i pojedinosti o načinu odbijanja i/ili brisanja tih kolačića potražite u priručniku svojeg mobitela i/ili na pregledniku koji koristite prilikom posjećivanja internetskih stranica.

Ukazujemo Vam da čak i ako odbijete uporabu kolačića, svejedno možete posjećivati internetsku stranicu Drinks.hr, međutim moguće je da će u tom slučaju određene funkcionalnosti internetske stranice biti onemogućene. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.

10. Intelektualno vlasništvo

Internetska stranica Drinks.hr internet trgovine sadrži materijale zaštićene pravom intelektualnog vlasništva (autorskim pravom, žigom, dizajnom) te informacije zaštićene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na nazive, znakove, crteže, tekstove, software, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk, kao i cijeli ostali sadržaj internetske stranice Drinks.hr internet trgovine, a u skladu s propisima Republike Hrvatske. Svi sadržaji koji se nalaze na internetskoj stranici Drinks.hr internet trgovine, te cjelokupni vizualni identitet internet trgovine, vlasništvo su PPD Croatia d.o.o. ili se koriste uz izričito odobrenje drugih nositelja prava na dotičnim sadržajima.

Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, reproduciranje, preinaka, revidiranje, prenošenje, povezivanje, stvaranje izvedenica ili mijenjanje na drugi način ovih internetskih stranica ili bilo kojeg njihovog dijela bez izričitog pisanog odobrenja prodavatelja strogo je zabranjeno.

Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta može imati za posljedicu povredu prava intelektualnog vlasništva ili kojeg drugog prava, te može dovesti do pokretanja pravnih postupaka, uključujući kaznenog i/ili prekršajnog progona, protiv prekršitelja. Nije dozvoljeno komercijalno iskorištavanje bilo kojeg materijala preuzetog s ovih internetskih stranica bez našeg izričitog pisanog odobrenja odnosno odobrenja drugog nositelja prava na dotičnom materijalu.

Materijale s naših internetskih stranica možete preuzimati, ispisivati i spremati samo u svrhu svoje vlastite uporabe. Bilo kakvo korištenje sadržaja s naših internetskih stranica dopušteno je isključivo u Vaše osobne, nekomercijalne svrhe.

Obvezujete se da nećete na našim internetskim stranicama postavljati, objavljivati ili na drugi način činiti dostupnim bilo kakav materijal koji podliježe pravu intelektualnog vlasništva ili drugim pravima trećih osoba, bez izričitog odobrenja nositelja tih prava. Isključivo ste odgovorni za štetu koja može nastati povredama prava intelektualnog vlasništva ili drugih prava trećih osoba, i za bilo kakve probleme nastale u vezi s objavom takvih materijala.

Postavljanjem materijala na bilo koji javno dostupni dio ovih internetskih stranica, jamčite pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da ste nositelj prava na tim materijalima te izrijekom nam dajete besplatno, trajno, neopozivo, neekskluzivno pravo korištenja, objavljivanja, umnožavanja, reprodukcije, modificiranja, prilagođavanja, prevođenja i/ili distribucije takvog materijala (djelomično ili u cijelosti) na području cijelog svijeta, sadržajno neograničeno i neodređeno vremenski i u trajanju. Također dajete drugim korisnicima pravo pristupanja, pregledavanja, spremanja ili reprodukcije tog materijala za njihovu vlastitu uporabu.

Za svaku namjeru komercijalnog korištenja sadržaja internetske stranice Drinks.hr internet trgovine, dužni ste prethodno kontaktirati PPD Croatia d.o.o.

Zabranjuje se prenošenje i objavljivanje uvredljivih, vulgarnih, prijetećih, nepristojnih ili na drugi način neprihvatljivih i/ili protuzakonitih sadržaja kao niti onih koji krše neka od prava bilo koje strane ili sadrže viruse ili drugi štetan materijal. Preuzimate odgovornost za svaku štetu koja je posljedica kršenja nekog prava ili za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizići.

11. Završne odredbe

Opći uvjeti poslovanja PPD Croatia d.o.o. i Pravila privatnosti PPD Croatia d.o.o. podložni su izmjenama i/ili dopunama. Eventualna izmjena i/ili dopuna stupa na snagu trenutkom objave na internetskoj stranici Drinks.hr.

Upućujete se da prije svakog korištenja internet trgovine Drinks.hr i/ili kupnje na internet trgovini Drinks.hr, pročitate Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti objavljene na internetskoj stranici Drinks.hr.

Ovi Opći uvjeti poslovanja i Pravila privatnosti primjenjuju se od dana 17.07.2023.g.

Svaku izmjenu i/ili dopunu ovih Općih uvjeta poslovanja i Pravila privatnosti, objavit ćemo na internetskoj stranici Drinks.hr internet trgovine, od kojeg trenutka se takva, izmijenjena i/ili dopunjena verzija Općih uvjeta poslovanja i Pravila privatnosti primjenjuje na korištenje internet trgovine Drinks.hr. Važećom se smatra ona verzija Općih uvjeta poslovanja i Pravila privatnosti koja je u relevantnom trenutku bila objavljena na internetskoj stranici Drinks.hr internet trgovine. Tako se na ugovore o kupoprodaji zaključene internet trgovine Drinks.hr primjenjuje ona verzija Općih uvjeta poslovanja i Pravila privatnosti koja je bila objavljena odnosno važeća u vrijeme kada je ugovor sklopljen.

Ako koristite internet trgovinu Drinks.hr nakon izmjene i/ili dopune Općih uvjeta poslovanja i Pravila privatnosti, smatra se da ste upoznati s izmjenama i/ili dopunama, da ih razumijete i u cijelosti prihvaćate. Isključena je odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu kupcu/korisniku ili trećim osobama uslijed takvih izmjena i/ili dopuna.