Pampero Aniversario: Putovanje kroz neukroćene okuse Venezuele

5 Srpanj, 2023

Priča o Pampero Aniversario rumu započinje davne 1938. godine, na udaljenim plantažama šećerne trske u Venezueli. Alejandro Hernández i Luis Manuel Toro, dvojica venezuelanskih prijatelja, odlučili su stvoriti rum koji će biti poznat po iznimnoj kvaliteti i okusu. Početak proizvodnje Pampero ruma obilježio je stvaranje visokokvalitetnih destilata od fermentirane šećerne trske. Rum je zatim odležavao u hrastovim bačvama, kako bi se razvile slojevite arome i teksture. Već tada je Pampero postao poznat po svom iznimnom okusu i postao omiljen među ljubiteljima ruma.

No, ono što je posebno istaknulo Pampero rum je kreiranje inačice Aniversario. Godine 1963., treća generacija obitelji Hernández pridružila se brendu i odlučila stvoriti poseban rum koji će slaviti 25. obljetnicu brenda. Tako je rođen Pampero Aniversario, vrhunski rum koji je s vremenom postao prepoznatljiv po svojoj kompleksnosti, bogatstvu okusa i iznimnoj glatkoći. Ova posebna mješavina ruma prolazi kroz postupak selektivne destilacije kako bi se odabrali najkvalitetniji destilati. Nakon toga, rum sazrijeva u kombinaciji hrastovih bačvi koje su prethodno korištene za odležavanje bourbona i sherryja.

Pampero Aniversario je kombinacija više od 40 različitih rumova, od kojih svaki odležava između 4 i 6 godina. Tajna njegovog jedinstvenog okusa leži u vještom miješanju rumova, kako bi se postigla savršena ravnoteža slatkog, začinjenog i voćnog okusa. Tamna smaragdna boja Pampero Aniversario ruma i njegov slojeviti okus, obogaćen notama kakaa, vanilije, sušenog voća i začina čine Pampero Aniversario pravim užitkom za sva osjetila. Svaki gutljaj vodi vas na putovanje kroz vrijeme i okus venezuelanske tradicije.

Pampero Aniversario rum predstavlja vrhunac strasti, zanatskog umijeća i tradicije. Njegova bogata povijest kroz više od osam desetljeća i izvrsni okusi čine ga doista izvanrednim žestokim pićem koje zaslužuje mjesto u kolekciji svakog poznavatelja ruma. Bez obzira uživate li u čistom obliku, u klasičnom koktelu ili ga volite kao kolekcionarski primjerak, Pampero Aniversario obećava putovanje okusa i slavlje umijeća pravljenja ruma. U nastavku vam donosimo recepte za pripremu koktela s Pampero Aniversario rumom kod kuće.

Cheers!

Pamperoccino

Sve sastojke stavite u šejker pun leda i snažno protresite. Procijedite sadržaj šejkera u coupe čašu. Po želji, koktel možete dekorirati zrnom kave.

Trader Vic’s Mai-Tai

U nisku čašu punu leda uliti sve sastojke. Dobro promiješati i nadopuniti čašu ledom. Dekorirati po želji.