Opis
Odležan u nizu bačvi koje su se prije koristile za skladištenje robusnog američkog viskija, nježnog šerija i vrhunskih vina Pedro Ximenez, rum Zacapa Solera odležava pomoću složenog procesa solera. Ovaj proces je tajna uzbudljivih i ukusnih zamršenosti našeg ruma i nota meda, ljutog, začinjenog hrasta i slatkih grožđica.
Zacapa Solera koristi vrhunsku mješavinu vrhunskih rumova starih između 6 i 25 godina. Svaka kap alkoholnog pića obrađuje se u dodatnoj fazi sazrijevanja u odabranim bačvama od francuskog hrasta, koje su se prije koristile za konjak. Ovaj zamršeni postupak otkriva note tamne trešnje i začinske karakteristike svake boce Zacape XO. Dok se većina tradicionalnih rumova proizvodi od melase, Zacapa koristi samo najslađu organsku domaću šećernu trsku, a sazrijeva prema metodi sistema solera, u bačvama u kojima se prije nalazila paleta američkih viskija, Oloroso Sherryja, vina Pedro Ximenez i konjaka. Tajna Zacape je spor proces starenja koji se događa na nadmorskoj visini od 2.300 metara nadmorske visine, na hladnom i svježem zraku gvatemalskog gorja što stvara izuzetnu ravnotežu između ugodnih aroma i okusa.
Zacapa Solera uvršten je u Rum Hall of Fame i peterostruki je pobjednik Međunarodnog natjecanja u rumu.
Vrsta alkoholnih pića
Rum
Pakiranje
0,7l
Zemlja porijekla
Gvatemala
Ocjene korisnika
0 recenzija
Samo registrirani korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti ocjenu